Перший етап монетизації пільг і житлових субсидій

Шановні співвласники!

Відповідно до листа Міністерства соціальної політики України, яке підготувало роз’яснення щодо впровадження першого етапу монетизації пільг і житлових субсидій від 20.03.2018 року № 5337/0/2-18/56:

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.02.2018 №114 внесено ряд змін до постанов Кабінету Міністрів України щодо надання та фінансування пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Зокрема внесені зміни до пункту10 Положення про Єдиний державний реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 №117, згідно якому для пільговиків які мешкають у багатоквартирних будинках, в яких створено ОСББ/ЖБК, уповноважений орган (управління пільг та соціального захисту населення) розраховує щомісяця до 10 числа розмір пільги на сплату внесків на утримання будинків та прибудинкових територій та комунальні послуги. Відповідно до вище зазначеного, починаючи з квітня 2018 року, УПСЗН не приймають звітів від ОСББ, а повинні надавати ОСББ списки одержувачів пільг та житлових субсидій із зазначенням прізвища, імені, по-батькові, номера особового рахунку, суми фактично оплачених пільг і житлових субсидій.
Списки по пільговикам УПСЗН будуть надаватися ОСББ тільки при наявності фінансування від місцевого бюджету, кошти, які надійшли на рахунок ОСББ та ЖБК, зараховуються ними як сплата відповідних внесків одержувачами пільг.

Починаючи з квітня 2018 року в квитанціях не будуть зазначатися суми пільг до моменту доки УПСЗН не будуть надані ОСББ списки пільговиків з зазначеними сумами пільг по внескам.

Адміністрація ОСББ «Флагман.»

(Comments are closed)